nieuws

Heijmans ziet goede start van het jaar: bouwer rekent op winststijging

bouwbreed 714

Heijmans ziet goede start van het jaar: bouwer rekent op winststijging

Heijmans is tevreden over de gang van zaken in de eerste drie maanden van dit jaar. Dat heeft het Rosmalense bouwconcern vrijdagochtend bekendgemaakt in een zogenoemd tussentijds handelsbericht. Concrete winst- en omzetcijfers bracht de bouwer daarbij niet naar buiten.

Volgens Heijmans lag de omzet op hetzelfde niveau als vorig jaar in het eerste kwartaal. De verschillende bedrijfsonderdelen presteerden als verwacht, aldus topman Ton Hillen.

“De performance van de vastgoed activiteiten ligt op koers”, zo laat hij weten in een toelichting. “De woningbouw-en utilitaire activiteiten weten kansen in de markt gericht te benutten. Ook Infra presteert volgens verwachting. We blijven bij Infra selectief in ons aannamebeleid gezien de marktomstandigheden in dit segment.”

Heijmans verkocht tot en met april 479 woningen, net iets meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Van de 479 woningen werden er 387 verkocht aan particulieren, een vergelijkbaar aantal als in het eerste kwartaal van 2018.

De bouwer maakte verder bekend dat ze door het Centrum Veilig Wonen is geselecteerd om 67 aardbevingsbestendige woningen te gaan bouwen in Loppersum.

Heijmans bevestigt eerder uitgesproken winst- en omzetverwachting

Voor Heijmans zijn de ontwikkelingen in het eerste kwartaal aanleiding om de eerder afgegeven verwachting voor heel 2019 te bevestigen. Dat betekent dat de aannemer rekent op een jaaromzet van rond de 1,6 miljard euro, evenveel als vorig jaar. Voor infra wordt een omzetdaling verwacht, als gevolg van selectiever inschrijven op projecten, maar die daling zal worden gecompenseerd door groei van de andere activiteiten.

Daarbij zal het overall resultaat zich verbeteren. Over 2018 boekte Heijmans een nettowinst van 20 miljoen euro.

Reageer op dit artikel