nieuws

Dordtse projectontwikkelaar failliet verklaard

bouwbreed 2744

Stenic is failliet verklaard. Het faillissement van de Dordtse projectontwikkelaar is aangevraagd door Bouwgroep BVR uit Roosendaal. Dat bedrijf claimt nog geld tegoed te hebben voor een verbouwing van een oude lts, schrijft het AD donderdag.

Dordtse projectontwikkelaar failliet verklaard

Eigenaar Sjack de Blaay van Stenic is het daar niet mee eens en tekent beroep aan. “Er is een meningsverschil over de kostenverdeling. Zij vinden dat ze meer kosten vergoed moeten krijgen en daar ben ik het niet mee eens. Maar schijnbaar vraag je dan in Nederland het faillissement aan’’, zegt hij tegen de krant.

Veel bekendheid

De Blaay heeft al twintig jaar een bouwadviesbureau. In 2014 deed hij met Stenic mee aan een prijsvraag voor de lts. Zijn bedrijf geniet volgens het AD een behoorlijke bekendheid in de omgeving. Zo kocht hij onlangs de Bonifatius Kerk in de stad, waarin hij ook woningen wil ontwikkelen. Dat project komt overigens niet in gevaar door het faillissement, omdat het onder een andere bv valt, zegt de eigenaar.

Schulden in het verleden

Volgens curator Jesse van Meerkerk had Stenic geen mensen in dienst en zijn er geen lopende projecten. Hij gaat alle schulden en bezittingen in kaart brengen. “De oorzaak van dit faillissement zijn de schulden die in het verleden zijn ontstaan en die hij zou terugbetalen. Dat is niet gelukt’’, zegt hij tegen de krant.

Stenic is niet de eerste eenmanszaak in de bouw dat failliet is gegaan. Volgens ABN Amro failleren eenmanszaken in de sector relatief vaak in vergelijking met andere sectoren. De bank verwacht dat dit jaar het aantal faillissementen met 10 procent zal toenemen.

Reageer op dit artikel