nieuws

Cobouw zoekt meest duurzame bouwproject van 2019

bouwbreed 662

Cobouw zoekt meest duurzame bouwproject van 2019
De Zwijger was goed voor een Cobouw Award in 2018.

Het was als een fotofinish. Met een nipte zege sleepte BAM met de nom-renovatie van twee oude appartementsgebouwen in Best de allereerste Cobouw Award in de wacht voor het meest duurzame project van 2018. Ook dit jaar reikt Cobouw die prestigieuze prijs uit. Dit keer in Den Haag. U kunt vanaf nu meedoen.

Ze waren wel een klein beetje beteuterd, de architecten van het QO-hotel in Amsterdam. Lange tijd leek het erop dat de allereerste Cobouw Award voor het meest duurzame project naar hun zou gaan.

Uiteindelijk bleek de stem van de lezers van Cobouw doorslaggevend. Met fraaie NOM-verbouwing van de De Willem en De Zwijger in Best ging uiteindelijk toch BAM met de prijs naar huis.

Robert Mulder en Paul de Ruiter voor het door hun ontworpen QO-hotel in Amsterdam. Zij grepen net naast de prijs. Lees hier hun verhaal. 

Dit jaar ligt alles weer open. Iedereen die zijn beste beentje voorzet op het gebied van duurzaam bouwen, maakt kans op die felbegeerde award. Inschrijven kan tot 9 september, maar wacht vooral niet te lang.

3 categorieën Cobouw Awards

U kunt weer inzenden voor de belangrijkste prijzen in de bouw: de Cobouw Awards 2019. Ook dit jaar reiken Cobouw en een deskundig jury drie prijzen uit. De award voor de Beste Werkgever, de award voor Meest Duurzame Project en de award voor het Beste Product van het jaar. Lees hier hoe u kunt meedoen. 

De Plastic Road was vorig jaar een van de prijswinnaars.

Kanshebbers moeten voldoen aan slechts een paar criteria. Cobouw zoekt duurzame project van 2019 die impact hebben en schaalbaar zijn. Projecten moeten opgeleverd zijn tussen 1 juli 2018 en 1 september 2019.

Inschrijven kan hier.

Vakjury

Cobouwlezers en een speciale jury bepalen uiteindelijk wie er met de eer vandoor gaat. De samenstelling van de jury ziet er als volgt uit:

  • Voorzitter: Andy van den Dobbelsteen hoogleraar Climate Design & Sustainability en afdelingsvoorzitter van Architectuur Engineering en Technology aan de TU Delft.
  • Jan Willem van der Groep inspirator, innovator en entrepreneur. Bedenker en initiator van de Stroomversnelling
  • Ellen van Acht winnaar Duurzame Bouwvrouw Award in 2014, winnares Herman Wijffels Innovatieprijs, voormalig directeur KUUB
  • Noor Huitema directeur Copper8
  • Thomas van Belzen journalist Cobouw en auteur Duurzaamheidsoorlog

Andy van den Dobbelsteen, voorzitter van de vakjury

Reageer op dit artikel