nieuws

De nieuwe bouwers: ‘Het aanbod was zo groot dat ik het aandurfde’

bouwbreed 1662

De nieuwe bouwers: ‘Het aanbod was zo groot dat ik het aandurfde’
20190510 Bornerbroek - Daan van der Woude en Joost Hofhuis van JD Bouwgroep. aan het werk bij project woonboerderij in Bornerbroek. foto Toma Tudor

JD Bouwgroep heet het jonge aannemingsbedrijfje van Joost en Daan. Niks mooier dan zelf aan het roer te staan en geld te verdienen. Het aantal nieuwe bouwbedrijven steeg vorig jaar met liefst 8 procent tot 182.000, het hoogste aantal ooit. Een goed moment om deze nieuwkomers eens nader onder de loep te nemen. Wie zijn zij? En, wat beweegt hen? “Als je kiest voor zekerheid, moet je niet in de bouw gaan werken.”

Recordaantal bedrijfsvestigingen in de bouw in 2019’, kopte het CBS onlangs. Geen speld tussen te krijgen, formeel dan. En toch is er een maar, het zijn bijna allemaal eenmansbedrijven: timmerlieden, tegelzetters, schilders, metselaars, loodgieters, stukadoors, dakdekkers en installateurs die als zzp’er slechts een deel van een werk voor hun rekening nemen. Nieuwe allround aannemingsbedrijven zijn dun gezaaid: 185 in 2018 – 400 sinds 2016.

Zelf aan het roer staan

Zélf aan het roer staan, zélf zaken regelen, met eigen geld en meer allround: dat was wat Daan van der Woude en zijn compagnon Joost Hofhuis, beiden 22, vorig jaar deed besluiten voor zichzelf te beginnen. En dat gaat beter dan ze in hun stoutste dromen hadden durven hopen. Vooral door mond-tot-mondreclame, vertelt Van der Woude. “We waren laatst ergens bezig en drie huizen verder gaan we nu ook aan de slag.”

BBL-opleiding

JD Bouwgroep heet hun prille aannemingsbedrijfje – met de J van Joost en de D van Daan. Twee timmermannen uit het Twentse Tubbergen, de een (Van der Woude) begonnen op de havo/vwo, de ander (Hofhuis) op het vmbo, die liever met de handen werken dan met hoofd. Ze leerden elkaar kennen op de bbl-opleiding, werkten beiden een aantal jaren bij een lokale aannemer en waren beiden toe aan een nieuwe uitdaging. Verbouwingen, schuren, renovaties: tal van kleine projecten hebben ze inmiddels voltooid. Ook voor nieuwbouwwoningen draaien ze hun handen niet om. “Maar we willen niet te hard van stapel lopen. Alles op zijn tijd.”

Angst voor een nieuwe crisis: heeft dat nog een rol gespeeld? Van der Woude: “Als je voor zekerheid kiest, moet je niet in de bouw gaan werken. Je loopt overal risico. Waar het om gaat is dat je iets doet wat je leuk vindt.”

Uitdagend werk

Uitdagende werken uitvoeren: dat is ook wat Niels Breedveld uit het Midden-Limburgse Linne voor ogen heeft. Breedveld (33) begon als leerling-timmerman en droomde al snel van zijn eigen aannemersbedrijf. Dus begon hij aan de Kader- en Ondernemersopleiding Bouwbedrijf (KOB), de deeltijdstudie voor het vakdiploma Aannemer. In vier jaar voltooide hij deze zesjarige opleiding.
Intussen groeide hij door tot voorman. In deze functie deed hij ervaring op in het aansturen van eigen personeel, onderaannemers en het communiceren met architecten, opdrachtgevers en opzichters. In 2018, met tien jaar ervaring op zak, waagde hij de sprong.

“Natuurlijk heb ik wel even getwijfeld. Ik had een vaste baan, een hypotheek en een zoon,” zegt Breedveld. “Maar het aanbod is zo groot dat ik het wel aandurfde.” Van die keuze heeft hij geen spijt. Het gaat hem voor de wind. Het is dat hij moeilijk aan vaklieden kan komen, anders had hij nog veel sneller kunnen groeien.

Hoe word ik aannemer?

Er zijn in Nederland verscheidene opleidingen voor aannemers. Allereerst zijn er de opleidingen Bouwtechnische Bedrijfskunde aan de hogescholen in Amsterdam
(Hogeschool van Amsterdam), Utrecht (Hogeschool Utrecht), Enschede (Saxion) en Heerlen (Zuyd Hogeschool). In Tilburg (Avans Hogeschool) is Bouwtechnische
Bedrijfskunde, vroeger ook wel ‘de Nyenrode voor de bouw’ genoemd, een aantal jaren geleden als volledige opleiding opgeheven. Aan de Avans Hogeschool kiezen studenten die een baan in de aannemerij ambiëren nu voor de bacheloropleiding Bouwkunde en kunnen ze zich via de minor in deze richting nog steeds specialiseren. Die minor is volgens een woordvoerster van Avans nog steeds ‘mateloos
populair’. Daarnaast verzorgt de Stichting KOB-BOB op verschillende plekken in het land opleidingstrajecten voor de Vakdiploma’s Aannemer Bouw- en Infrabedrijf Post-MBO en Post-HBO. Het Kader- en Ondernemersdiploma is hét vakdiploma Aannemer Bouwbedrijf van Bouwend Nederland.

Naam opbouwen

Bouwbedrijf Breedveld, nu nog een eenmanszaak, zit om mensen te springen. Binnenkort begint hij hoogstwaarschijnlijk aan de bouw van 25 appartementen in een voormalig klooster. Een flinke klus waarvoor hij op zoek is naar personeel. Het liefst jongeren, die hij nog een beetje kan kneden, kan vormen, zodat ze goed werk afleveren. “Een naam opbouwen, daar gaan we voor. Dat is belangrijker dan geld verdienen.”

Goed personeel werven valt echter niet mee, merkt ook Breedveld. Hij heeft er speciaal een Facebookpagina voor laten aanmaken. Zeven reacties kreeg hij, waarvan vier van mensen die louter solliciteerden omdat ze dit moesten. Met twee van de andere drie sollicitanten heeft hij inmiddels een gesprek gehad; hij denkt dat dit wel iets op gaat leveren. Dat moet ook, want de bouw van de appartementen zal zo’n anderhalf jaar in beslag nemen. En al die tijd wil hij zijn andere opdrachtgevers ook niet teleurstellen.

Onderscheiden

Waar Bouwbedrijf Breedveld over een paar jaar staat? Breedveld: “Dan heb ik hopelijk zo’n vijf tot zes mensen in dienst en doen we vooral restauraties van monumentale panden. Dat vind ik het allerleukst. Bovendien is dat een markt waarin je je als nieuwkomer goed kunt onderscheiden.”

Groei is leuk en gezond, maar gaat soms ook gepaard met groeipijnen. Daar weet de 31-jarige Maarten van Kaathoven alles van. Toen hij in 2015 zijn eenmanszaak omzette naar een BV had hij al zo’n twaalf man in dienst. Van Kaathoven Bouw, zijn nog prille aannemersbedrijf, groeide hem organisatorisch boven het hoofd. Reden om gas terug te nemen en zijn één jaar jongere broer Sander te vragen het bedrijf te komen versterken. Sander, die net een studie bedrijfskunde had voltooid, zei ‘ja’.

Zowel op de bouw en op kantoor

Daarvan heeft Sander geen spijt. “Met een kleine club mensen dingen neerzetten waar mensen blij van worden,” is wat hem drijft, vertelt de tweede man van Van Kaathoven Bouw. ‘Klein’ wil zeggen: met zijn negenen. Daarvan zijn er verscheidenen zowel op de bouw als op kantoor actief. Dat geldt voor Maarten, maar ook voor de twee werkvoorbereiders. Sander tekent vooral voor de organisatorische werkzaamheden.

Van Kaathoven zit vooral in de nieuwbouw: vrijstaande woningen voor particulieren, maar ook renovaties en grote verbouwingen. En sinds een jaar is er een spin-off: Techwood, een houtbewerkingsbedrijf specifiek voor de bouw. Sander, enthousiast: “Dat is min of meer per toeval ontstaan. We hadden een eigen timmerwerkplaats en wilden daar nieuwe CNC-machines voor aanschaffen. Maar die zijn nogal prijzig. Dus dachten we: als we dit werk nu ook eens gaan doen voor andere aannemers. Dat loopt fantastisch; we werken 95 procent voor derden.”

Liefde voor het vak

Overigens hebben de broers hun liefde voor het vak niet van een vreemde. Vader is ook heel technisch; hij was boer, maar ging 25 jaar geleden daarnaast als zzp’er werken als timmerman. Van hem leerde Maarten het vak.

Dit is deel 2 uit een tweedelige serie over de explosieve groei van het aantal nieuwe bouwers in Nederland. Deel 1 verscheen op 9 mei.

Reageer op dit artikel