nieuws

Opnieuw ondernemer gestopt om bedreiging bouw windmolenpark

bouwbreed 967

Opnieuw ondernemer gestopt om bedreiging bouw windmolenpark

Een ondernemer uit de Groningse gemeente Oldambt heeft woensdag een dreigbrief binnengekregen, omdat hij meewerkt aan een windmolenpark in Meeden. Zijn bedrijf voert indirect werkzaamheden uit voor de aanleg van de windmolens, meldt de politie.

Het bedrijf is na de bedreiging gestopt met het werk. Voor de ondernemer gaat de veiligheid van zijn werknemers boven alles. Hij heeft aangifte gedaan.

‘Heftig en ontoelaatbaar’

“De bedreigingen waren buitengewoon heftig en ontoelaatbaar”, zegt een woordvoerder van de politie. “Daarom doen wij er alles aan om de dader te vinden.”

Ook TenneT heeft in een reactie te laten weten het bedreigen van aannemers ‘volstrekt ontoelaatbaar’ te vinden. Dat de aannemer zich heeft teruggetrokken, dat vindt de netwerkbeheerder begrijpelijk. Het bedrijf wijst erop dat deze onderaannemer niet eens rechtstreeks betrokken was bij de aanleg van het windpark, maar alleen zou zorgen voor aan- en afvoer van zand en aarde.

Niet eerste bedreigingen

Het is niet de eerste keer dat een onderaannemer is bedreigd. In maart werd een Drentse ondernemer al bedreigd vanwege het meewerken aan een windmolenpark. Ook deze besloot de werkzaamheden stil te leggen. Inmiddels is de bouw van de eerste windturbine daar gestart, zonder deze bedreigde aannemer

Vijftien tips

De politie zegt dat er naar aanleiding van de uitzending van Opsporing Verzocht dinsdag vijftien tips zijn binnengekomen over de dreigbrieven. “Daarin worden ook namen genoemd. Daarmee gaan wij nu verder in ons onderzoek.”

Reageer op dit artikel