nieuws

Heembouw groeit sneller dan de markt

bouwbreed 913

Heembouw groeit sneller dan de markt

Heembouw heeft zijn omzet en winst fors zien stijgen afgelopen jaar. Ook dit jaar verwacht directeur Peter Lammertink groei.

“Onze orderportefeuille is goed gevuld”, verklaart Lammertink. De omzet van het bedrijf uit Roelofarendsveen steeg met 8 procent naar 181 miljoen euro. De brutowinst van de nummer 27 van de Cobouw50 steeg naar 9,4 miljoen.

Daarmee groeide Heembouw, een bouwer van bedrijfsruimtes, woningen en kantoren,  sneller dan de markt. De bouwproductie in Nederland steeg in 2018 met 6,5 procent.

Omzet 70 procent gegroeid

In 2014 zat de omzet van Heembouw in een dip. Sinds dat jaar is de omzet ruim 70 procent gegroeid. Ook op andere fronten valt Heembouw op. De solvabiliteit kwam vorig jaar uit op een gezonde 43 procent. Heembouw (275 werknemers) werd door Cobouw eind 2018 verkozen tot beste werkgever in de bouw.

Lammertink: “Heembouw is het afgelopen jaar flink gegroeid, en ook in 2018 hebben we weer veel nieuwe collega’s mogen verwelkomen. Wij vinden het belangrijk dat deze mensen zich thuis voelen binnen onze organisatie en snel hun plek kunnen vinden.” Het bedrijf heeft als visie: ““Wij creëren plekken waar mensen willen zijn.”

Heembouw anticipeerde op krappe arbeidsmarkt

Rond 2013 zag Heembouw al aankomen dat de arbeidsmarkt weer krap zou worden. Het was volgens het bedrijf dan ook zaak om nog meer dan anders te investeren in het werven van nieuwe mensen. Dat heeft het bedrijf gedaan.

Reageer op dit artikel