nieuws

Focus op duurzaam brengt Tauw meer omzet en meer winst

bouwbreed 827

Focus op duurzaam brengt Tauw meer omzet en meer winst

Ingenieursbureau Tauw heeft vorig jaar 129 miljoen euro omzet gedraaid, 9 procent meer dan het jaar ervoor. Het bruto resultaat steeg naar 5,3 miljoen euro, maakte het adviesbureau de jaarcijfers over 2018 bekend.

De tijd van de diepe rode cijfers is alweer jaren voorbij. De omzet bij Tauw groeide gestaag van 118 miljoen euro naar 129 miljoen euro. Bij het ingenieursbureau nam vorig jaar 59 nieuwe medewerkers aan en werkt met 1062 fte’s.

De Tauw Group had vorig jaar te maken met twee ingrijpende veranderingen. CEO Annemieke Nijhof stapte op en werd opgevolgd door het duo Henrike Branderhorst en Ralph van Roessel. Daarnaast werd met Syntraal een aparte poot opgericht, als  onafhankelijke dochter voor technisch interim-personeel.

Nieuw team, nieuwe ambities

De komende jaren zullen volgens het nieuwe managementtteam in het teken staan van duurzame winstgevendheid, digitale transformatie en het groeien tot een nog sterkere, flexibelere organisatie.

Branderhorst over de nieuwe ambities: “Voor alle Europese entiteiten ligt onze focus op het verbeteren van onze positie rond bodem, milieu en leefomgeving-gerelateerde kwesties in de publieke en private sector.”

Hoewel de buitenlandse groepsmaatschappijen significant hebben bijgedragen aan de winstgevendheid van het bedrijf, nam het Nederlandse deel het grootste deel van de omzetgroei van 9 procent in 2018 voor haar rekening.

De toegevoegde waarde steeg met 8 procent van 93,7 miljoen euro in 2017 naar 101,1 miljoen euro in 2018. Het brutoresultaat was 5,3 miljoen euro, waarvan 3,4 miljoen euro door de Nederlandse onderdelen. Het nettoresultaat steeg van 3,0 miljoen euro in 2017 naar 3,8 miljoen euro in 2018.

Jaarcijfers Tauw

Belangrijke cijfers
In miljoen €
2018 2017
Omzet 129,0 117,8
EBITDA 7,2 6,0
Resultaat voor belastingen (EBT) 5,3 3,7
Nettoresultaat 3,8 3,0
Gemiddeld aantal FTE’s 1062 1003

 

Reageer op dit artikel