nieuws

Dijsselbloem nieuwe voorzitter van Onderzoeksraad

bouwbreed 1521

Dijsselbloem nieuwe voorzitter van Onderzoeksraad

Jeroen Dijsselbloem wordt de nieuwe voorzitter van de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV). De voormalige minister van Financiën volgt Tjibbe Joustra op, bevestigen Haagse bronnen naar aanleiding van een bericht van RTL Nieuws.

Dijsselbloem was in het vorige kabinet minister van Financiën. Daarnaast was hij voorzitter van de Eurogroep. Na de zware nederlaag van de PvdA bij de vorige Tweede Kamerverkiezingen keerde hij niet terug in kabinet of Kamer.

De OVV doet onafhankelijk onderzoek naar rampen en ongelukken en heeft daarnaast tot taak structurele knelpunten op het gebied van veiligheid bloot te leggen. In de bouwwereld deed de raad onderzoek naar onder andere de veiligheid van gevels, de instorting van de parkeergarage in Eindhoven en het kraanongeval in Alphen aan den Rijn. Tjibbe Joustra was sinds 2011 voorzitter en leidde onder andere het onderzoek naar het neerhalen van vlucht MH17 boven Oekraïne in 2014.

Reageer op dit artikel