nieuws

Berenschot: nergens in de boardroom wordt zoveel over duurzaamheid gesproken als in de bouw

bouwbreed 587

Berenschot: nergens in de boardroom wordt zoveel over duurzaamheid gesproken als in de bouw

In de bouw staat bij 90 procent van de bedrijven het thema duurzaamheid voortdurend op de agenda van bij het bestuur.

Bij bijna de helft (44 procent) van de bouwbedrijven blijft het niet bij praten, blijkt uit onderzoek van Berenschot. Deze groep ziet duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen als middel om zich te onderscheiden van de concurrentie.

Daarmee is de bouw van alle sectoren het meest actief met duurzaamheid. Ook innovatie staat hoog op de agenda, al wordt er volgens Berenschot weinig geïnvesteerd door bouwers zelf. Dat laten ze aan toeleveranciers over.

Wel wordt er steeds meer geBIMd, om het beheer en de voorspelbaarheid van bouw- en vastgoedprojecten te verbeteren. Berenschot schat dat de impact van big data en data analytics het grootst is in de bouw.

Personeelstekort hot topic

De arbeidsmarkt is een ander heet thema in de bestuurskamers. Bij de helft van de bouwbedrijven is de directie plannen aan het smeden om de beste vaklieden binnen te halen en te houden.

Energietransitie staat bij 40 procent van de bedrijven op de strategische agenda.

Reageer op dit artikel