nieuws

Parkeergarage dicht na vallende brokstukjes beton

bouwbreed Premium 1383

Almelo heeft maandagmiddag een parkeergarage in de stad gesloten vanwege vallende stukjes beton. Trillingen bij werkzaamheden naast de garage hebben waarschijnlijk de schade veroorzaakt, schrijft de gemeente op haar website.

Parkeergarage dicht na vallende brokstukjes beton

Schade aan een parkeergarage? Sinds de instorting van de parkeergarage in Eindhoven en daarna die in Wormerveer, gaan alle alarmbellen rinkelen als dat soort berichten naar buiten komen. In Almelo lijkt de schade mee te vallen: geen instortende delen. Geen slachtoffers. Er is alleen sprake van schade aan auto’s.

Zwaar materieel veroorzaakt trillingen

Desondanks kwam de gemeente maandag direct in actie, toen er klachten binnen kwamen. De garage werd direct gesloten, ontruimd en twee keer gecontroleerd door bouwinspecteurs, schrijft het AD.

Uit de inspecties bleek dat er met de wapening van het beton niets aan de hand is, maar dat er op een aantal plekken in het plafond van de kelder schade is ontstaan. Mogelijk heeft het relatief oude beton losgelaten door de werkzaamheden aan de weerszijden van de garage. Volgens het AD wordt daar al geruimde tijd gewerkt met zwaar materieel en dat kan wel eens trillingen hebben veroorzaakt.

Nader onderzoek

Ook de gemeente schrijft op haar website dat er ‘mogelijk’ een verband is tussen de trillingen en de schade aan het plafond. Wat voor werkzaamheden er precies plaatsvonden, dat is niet bekend.

Voorlopig blijft de garage dicht totdat er meer bekend is over de oorzaak. De gemeente doet nader onderzoek naar de situatie en bekijkt welke mogelijkheden er getroffen kunnen worden om de schade te herstellen. Wel zijn gisteren al betonnen draagbalken gestut met stalen tempels, aldus het AD.

Reageer op dit artikel