Alstublieft, dit artikel krijgt u cadeau van de Cobouw redactie U kunt iedere maand 1 artikel lezen. Meer lezen? Maak gratis een profiel aan.

nieuws

Slachtoffers schildersziekte OPS krijgen schadevergoeding van 20.000 euro

bouwbreed 1448

Slachtoffers schildersziekte OPS krijgen schadevergoeding van 20.000 euro

Slachtoffers van de zogenoemde schildersziekte (OPS) krijgen een eenmalige schadevergoeding van ongeveer 20.000 euro. Dat beslist de ministerraad zeer binnenkort. Ingewijden bevestigen berichtgeving hierover van RTL Nieuws.

De branche wilde niet betalen. Medio december verklaarde een meerderheid van de Kamer dat het Rijk dan maar bij hoge uitzondering over de brug moest komen. Staatssecretaris Tamara van Ark (Sociale Zaken) zei toen aan de oproep van de Kamer te zullen voldoen.

De beroepsziekte OPS kregen werknemers door een te hoge blootstelling aan vluchtige oplosmiddelen. Naast schilders werden ook drukkers, stoffeerders en autospuiters er het slachtoffer van. Het gaat om ongeveer 350 personen.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels