nieuws

Forse omzetgroei Van Wijnen dankzij woningbouw

bouwbreed 1250

Forse omzetgroei Van Wijnen dankzij woningbouw

Ontwikkelende bouwer Van Wijnen heeft in 2018 zijn omzet met 20 procent zien groeien naar 982 miljoen euro, een record.

De nettowinst kwam uit op 13 miljoen euro. Daarmee komt de nettomarge uit op 1,3 procent. In 2017 was de nettomarge nog 2,0 procent.

Voor 2019 verwacht Van Wijnen een verdere groei, mede dankzij een goed gevulde orderportefeuille van 1,3 miljard euro. Het bedrijf uit Baarn heeft een solvabiliteit van 33 procent en heeft 1.785 mensen in dienst, 121 meer dan een jaar geleden.

Minder omzet uit utiliteitsbouw

De omzet van woningbouw groeide met 34 procent naar 499 miljoen euro en is daarmee goed voor ruim de helft van de omzet. Utiliteitsbouw kromp juist met 15 procent naar 134 miljoen.

Van Wijnen viel de afgelopen tijd op door de pop up-wijk in Groningen, waar remontabele woningen worden geplaatst.

Twee topmannen van toneel verdwenen

Van Wijnen beleefde een tumultueus jaar. In december verdween topman Edwin van den Berg van het toneel nadat er een verschil van inzicht was ontstaan over het te voeren beleid. Operationeel directeur Ben Bergsma legde “in goed overleg” zijn functie neer.

Wino de Jong, voormalig commissaris bij Van Wijnen, werd aangesteld als nieuwe directievoorzitter. Van den Berg werd vier jaar geleden aangesteld als opvolger van Cees van Bemmel. Onder zijn leiding groeide de omzet met ruim 100 miljoen naar 820 miljoen in 2017.

Reageer op dit artikel