nieuws

Truckmixer lekt flinke laag beton op weg: ‘Onzin dat we vast zijn komen te staan’

bouwbreed 3110

Truckmixer lekt flinke laag beton op weg: ‘Onzin dat we vast zijn komen te staan’

Een truckmixer van A. Jansen bv heeft vrijdag een flinke laag beton op het wegdek gelekt. Dat gebeurde aan het begin van de middag bij stoplichten op de Geldropseweg in Eindhoven.

De chauffeur stond stil voor het stoplicht, toen hij geluiden van achter hem hoorde komen. In zijn spiegel zag hij dat de lading betonmortel die hij aan het vervoeren was, vrij was gekomen.

Molen afgebroken?

Hoe het beton zomaar uit de wagen kon lekken, dat is nog niet duidelijk. Vermoedelijk is de molen afgebroken, waardoor het op de weg gedumpt werd, meldt Omroep Brabant.

“Het komt door een technisch mankement”, verklaart de operationeel manager van het bedrijf, die niet met naam en toenaam genoemd wil worden. “Ik kan nog niet zeggen waar het aan ligt, daarvoor wil ik eerst een eigen analyse uitvoeren.”

‘We hebben alles opgeruimd’

In ieder geval is het volgens de manager onzin dat de wagen in zijn eigen beton vast is gekomen te staan. “Dat lees ik overal in de media, maar dat is niet waar. Toen de chauffeur zag dat het beton lekte, is hij meteen gestopt. Een ambulancewagen die toevallig op dat moment passeerde, heeft de weg afgezet. Wij zijn direct gekomen en we hebben de boel opgeruimd met een wegdekreiniger.”

De chauffeur en ook de manager zijn flink geschrokken. “Het is natuurlijk niet fijn als er zoiets gebeurt.”

Reageer op dit artikel