nieuws

Zelfstandigen Bouw komt met betaalbare verzekering voor arbeidsongeschiktheid zzp’ers

bouwbreed 1403

Zelfstandigen Bouw komt met betaalbare verzekering voor arbeidsongeschiktheid zzp’ers

Zelfstandigen Bouw (ZBo) komt met een alternatief voor de arbeidsongeschiktheidsverzekering voor zzp’ers. De belangenbehartiger doet daarmee naar eigen zeggen “wat verzekeraars niet willen of kunnen”.

ZBo maakt zich al langer druk over het uitblijven van een betaalbare arbeidsongeschiktheidsverzekering voor zzp’ers. Die kunnen vaak de torenhoge premies van soms wel 1000 euro per maand niet ophoesten. Voor 60-plussers is er zelfs helemaal niets. Zij worden vaak geweerd om ze voor verzekeraars een te hoog risico vormen.

Voorzitter Charles Verhoef van ZBo constateert dat ook de politiek niet in staat is gebleken om voor een goede, toegankelijke regeling te zorgen. “Daarom doen wij het nu zelf”, zegt hij. “Wij vinden dat elke zzp’er zich moet kunnen verzekeren tegen inkomensverlies door arbeidsongeschiktheid.”

Maandag lanceerde de belangenbehartiger voor zelfstandigen in de bouw de Arbeidsongeschiktheidsvoorziening Bouw, waarbij elke zzp’er zich kan aansluiten. Verhoef: “Ook zzp’ers die niet in de bouw werken. Er is geen leeftijdsgrens en geen medische selectie. Iedereen wordt geaccepteerd, ook 60-plussers.”

Premie bedraagt 150 euro per maand

De inleg voor deelname aan de voorziening bedraagt 150 euro per maand. Wordt een deelnemer ziek, dan ontvangt hij daaruit – na een wachtperiode van twee maanden – van alle anderen maandelijks een schenking gedurende een periode van maximaal twee jaar. Die bedraagt 2150 euro netto per maand. Ook kan gekozen worden voor een periode van vijf jaar, maar dan bedraagt de ‘premie’ 350 euro per maand. Een 60-plusser ontvang in dat geval de uitkering tot aan zijn AOW.

Reageer op dit artikel