nieuws

BAM plant 150.000 bomen ter viering van 150-jarig bestaan

bouwbreed Premium 1171

BAM plant 150.000 bomen ter viering van 150-jarig bestaan

BAM plant dit jaar 150.000 bomen ter viering van zijn 150-jarige bestaan. Dat heeft het Bunnikse bouwconcern bekendgemaakt.

Twee derde van de bomen zal worden geplant in Bolivia en Oeganda als onderdeel van herbebossingsprojecten. De resterende 50.000 bomen worden geplant in Europese landen waarin BAM actief is.

Bij de realisatie van het bomenproject werkt  BAM samen met de stichting Trees for All, die al sinds 1999 bomen en struiken plant voor bedrijven en individuen ter compensatie van CO2-uitstoot.

“We willen deze historische mijlpaal vieren op een manier waar iedereen baat bij heeft, en die onze betrokkenheid bij het behoud van de aarde onderschrijft”, laat BAM-topman Rob van Wingerden weten in een toelichting. “Met dit gebaar aan toekomstige generaties onderstrepen we BAM’s missie om een duurzame omgeving te realiseren. Duurzaam in termen van kwaliteitsbeleving voor de honderdduizenden gebruikers van onze projecten, en duurzaam qua oplossingen voor onze opdrachtgevers en waardecreatie voor onze aandeelhouders.”

BAM startte 150 jaar geleden als een timmerwinkel in Groot-Ammers en is de loop der tijd uitgegroeid tot een beursgenoteerd bedrijf met een jaaromzet van circa 7 miljard euro en ongeveer 20.000 medewerkers.

Reageer op dit artikel