nieuws

Vermeulen Bouwbedrijf wint prijs voor sociale innovatie

bouwbreed 717

Vermeulen Bouwbedrijf wint prijs voor sociale innovatie

De Sociale Innovatieprijs van FNV Bouwen & Wonen is op 14 december in het Vakbondshuis in Utrecht uitgereikt aan Vermeulen Bouwbedrijf uit Rijen. Ook BINX Smartility uit Groenlo en Ter Steege Bouw Vastgoed uit Rijssen waren genomineerd. Winnaar Vermeulen ontving een trofee en 10.000 euro uit handen van FNV-voorzitter Han Busker.

De FNV wil dat werknemers kunnen meedenken, meepraten en meebeslissen. Om dat te bevorderen heeft FNV Bouwen & Wonen dit jaar voor het eerst de Sociale Innovatieprijs ingesteld. De prijs wordt eens in de twee jaar toegekend aan een bedrijf dat werknemers echt betrekt bij de inrichting en organisatie van het werk.

‘Vrijheden en verantwoordelijkheden’

Volgens jury-voorzitter en emeritus hoogleraar Frank Pot moet personeel ‘vrijheden, verantwoordelijkheden en bevoegdheden’ krijgen om buiten de traditionele (hiërarchische) paden te treden als dat tot beter beslissingen leidt. “Bij de genomineerde bedrijven was dat zeker het geval.”

Ondernemingen als Vermeulen Bouwbedrijf leggen ‘andere accenten’. Maar een gemene deler van alle sociaal innovatieve bedrijven is werkplezier. Vermeulen Bouwbedrijf is opgericht in 1924 en is actief in de utiliteitsbouw, zorgsector, scholen en  woningbouwverenigingen. Ook projectontwikkeling en kantoortransformaties behoren tot de uitgevoerde disciplines.

Reageer op dit artikel