nieuws

Trebbe neemt Giesbers over

bouwbreed Premium 4339

Trebbe neemt Giesbers over

Trebbe neemt Giesbers over. De overname heeft volgens Trebbe geen gevolgen voor het personeel van beide grote bouwbedrijven.   

Giesbers-eigenaar René aan de Stegge laat weten dat hij al een tijdje een nieuwe eigenaar zocht voor het bedrijf uit Arnhem. Onder Trebbe kan Giesbers volgens hem zelfstandig blijven en het huidige beleid voortzetten.

Zowel Trebbe als Giesbers behoort tot de vijftig grootste bouwbedrijven van Nederland. Trebbe had in 2017 (nummer 18 Cobouw50) een omzet van 278 miljoen euro en 299 werknemers; Giesbers (nummer 35 Cobouw50) kwam tot bijna de helft: 131 miljoen euro, en heeft 120 medewerkers. Beide zijn burgerlijke en utiliteitsbouwers.

De overname moet nog goedgekeurd worden door Autoriteit Consument en Markt.

Trebbe en Giesbers lijken op elkaar

“Na het besluit om als eigenaar terug te treden, zochten we naar een bedrijf dat goed past bij de Giesbers-bedrijven en Kalliste Woningbouwontwikkeling en de ambitie heeft om deze als zelfstandige bedrijven met het ingezette beleid voort te zetten”, aldus René aan de Stegge in een persbericht. “In Trebbe hebben we de juiste partner gevonden. De bedrijven kennen veel overeenkomsten en versterken elkaar qua werkgebied en marktbenadering.”

Giesbers is actief in het westen, midden en zuiden van het land. Het bedrijf heeft vestigingen in Wijchen, Rotterdam en Nieuwegein. Trebbe is actief in het noorden, oosten, midden, westen en zuiden van het land.

Trebbe is ontzettend blij met de overname

Trebbe-directeur Hein Trebbe junior is “ontzettend blij” met de overname. “Met de overname breiden wij onze activiteiten en ons werkgebied uit. Giesbers is financieel gezond, heeft een duidelijk beleid en is van origine een familiebedrijf met de blik op de lange termijn. Dit komt overeen met Trebbe en daarom ben ik ervan overtuigd dat we goed bij elkaar passen.”

René aan de Stegge nam Giesbers in de jaren negentig van de vorige eeuw over van Thijs Giesbers, de zoon van de oprichter.

Reageer op dit artikel