nieuws

Real life televisieprogramma volgt zij-instromers bouw

bouwbreed Premium 651

Real life televisieprogramma volgt zij-instromers bouw

Bouwend Nederland gaat investeren in een televisieprogramma waarin potentiële zij-instromers een paar dagen mogen snuffelen aan de bouw.

In het “real life” televisieprogramma worden mensen gevolgd die een overstap naar de bouw overwegen. Ze mogen een paar dagen meedoen op een “indrukwekkend project”.

De “branded content” wordt gemaakt door  SHH Productions. Het tv-programma wordt vanaf 28 april uitgezonden op RTL4. “Het is een positief opbouwend, informatief format gericht op het bevorderen van de zij-instroom in deze belangrijke sector”, aldus Bouwend Nederland. De kijker wordt volgens de branchevereniging geprikkeld om de bouw te verkennen.

Wekker zetten voor een bouwbaan?

Een loopbaancoach onderzoekt de competenties en vaardigheden van kandidaten die door het televisieprogramma gevolgd zullen worden. Vervolgens worden twee uiteenlopende functies beproefd. Wat bevalt de kandidaat? Wat valt tegen? Wat lijkt de kandidaat gaaf om te doen en waarvoor zou hij of zij nooit de wekker willen zetten? Als de persoon geschikt lijkt voor de bouw wordt een “traject” voorgesteld. Het programma gaat heten: Je gaat het maken.

De bouw heeft de komende vijf jaar 94.000 nieuwe mensen nodig, blijkt uit recent onderzoek van het EIB. Het reservoir aan zij-instromers is de laatste jaren aan het opdrogen.

Maarten van Duijn, directeur van Heijmans Vastgoed suggereerde onlangs bij een congres over de personeelsproblemen in de bouw bestaande televisieprogramma’s te gebruiken om de bouw te promoten. “Mijn kinderen kijken elke dag Goede Tijden Slechte Tijden. Ik kan me voorstellen dat je in die soap een bonk van een bouwvakker laat spelen.”

Reageer op dit artikel