nieuws

Akkoord over wet kwaliteitsborging bouw

bouwbreed Premium 3521

Akkoord over wet kwaliteitsborging bouw
Nederland, Den Haag, 16 nov. 2017 Kajsa Ollongren ( D66), minister van binnenlandse zaken en Koninkrijksrelaties en vicepremier. tijdens debat over de begroting van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties in de Tweede Kamer foto; Peter Hilz / HH

Nederlandse gemeenten en minister Ollongren zijn het op hoofdlijnen eens geworden over de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen. Dat blijkt uit een brief die zojuist aan de Tweede Kamer is gestuurd.

Zo is onder meer afgesproken dat de wet 1 januari 2021 ingaat, tegelijk met de Omgevingswet. Verder belooft de minister gemeenten financieel bij de invoering te ondersteunen. Met gemeenten zal Ollongren afspraken maken over de proefprojecten die nog moeten plaatsvinden.

Pas als is aangetoond dat het nieuwe stelsel werkt, treedt de wet in werking.

De Tweede Kamer vergadert vanmiddag over de wet. De Eerste Kamer moet nog met de wet instemmen. Eigenlijk zou dat in de zomer van 2017 gebeuren, maar toen kon minister Plasterk niet op een meerderheid rekening en werd het voorstel niet in stemming gebracht.

Bouwend Nederland is nog niet enthousiast. Verhagen zei vandaag tegen de Cobouw dat de wet niet nodig is om de bouwkwaliteit te verbeteren.

 

 

Reageer op dit artikel