nieuws

Nieuwe cao Fermacell: meer loon, afspraken over duurzame inzetbaarheid personeel

bouwbreed 727

Nieuwe cao Fermacell: meer loon, afspraken over duurzame inzetbaarheid personeel

De werknemers van gipsplatenproducten Fermacell in Niftrik gaan er in twee jaar tijd 4,5 procent op vooruit. Dat is afgesproken in een nieuwe, 2-jarige cao, heeft CNV Vakmensen deze week bekendgemaakt.

De lonen gaan in twee etappes omhoog. Per1 juli dit jaar met 2,25 procent en volgend jaar juli nog eens met 2,25 procent. De werknemers ontvangen daarnaast nog een eenmalige uitkering van 150 euro.

Volgens vakbondsonderhandelaar Agostino di Giacomo Russo van CNV Vakmensen gaat Fermacell daarnaast ook echt werk maken duurzame inzetbaarheid van het personeel. Daarbij zullen de werknemers zelf ook actief betrokken worden.

“Mens en onderneming kunnen rekenen op maatwerk in de aanpak”, zegt Di Giacomo Russo in een toelichting. “Speciale adviseurs worden aangetrokken om dat te bewerkstelligen. Een afspraak waar in cao-land vele ogen op zullen zijn gericht, zo veronderstel ik.”

Reageer op dit artikel