nieuws

Elf basisscholen krijgen bijdrage voor verduurzaming

bouwbreed 411

Elf basisscholen krijgen bijdrage voor verduurzaming

De komende periode gaan elf basisscholen hun schoolgebouwen aardgasvrij maken. Deze scholen ontvangen hiervoor een stimuleringsbijdrage van 350.000 euro van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties.

Dit maakte minister Ollongren donderdag bekend tijdens haar bezoek aan een van de elf geselecteerde scholen: basisschool de Kameleon in Haarlemmermeer. Het ministerie heeft geld vrijgemaakt voor het verduurzamen van schoolgebouwen, omdat op veel scholen de temperatuurbeheersing en de ventilatie nog steeds een knelpunt is.

Maar liefst 92 aanmeldingen

Het ministerie ontving  voor dit ondersteuningsprogramma (genaamd Innovatieprogramma Aardgasvrije en Frisse Scholen) maar liefst 92 aanmeldingen van scholen uit 72 gemeenten. De minister besloot daar 11 scholen uit te selecteren.  Daarbij werd het meest gelet op kwaliteit, de variatie in aanpak en de geografische spreiding en de verdeling over bouwperioden. Uitgangspunt is dat ook scholen die niet zijn geselecteerd, kunnen profiteren van lessen uit het innovatieprogramma.

‘Kennis delen’

“De kennis en ervaring die binnen het innovatieprogramma worden opgebouwd, delen we actief met gemeenten en schoolbesturen. Natuurlijk willen we dat er zoveel mogelijk scholen versneld aan de slag kunnen met de verduurzaming van hun schoolgebouwen”, aldus Ollongren.

Eerder deze week opende de eerste duurzaam gerenoveerde school haar deuren in Opeinde (gemeente Drachten-Smallingerland).

 

Reageer op dit artikel