nieuws

Coen Hagedoorn wint opnieuw Cobouw Award; ook betonnen bokaal voor Heembouw, PlasticRoad en NOM Best

bouwbreed 3967

Coen Hagedoorn wint opnieuw Cobouw Award; ook betonnen bokaal voor Heembouw, PlasticRoad en NOM Best

Coen Hagedoorn Bouwgroep heeft de Cobouw Award voor Best Presterende Bouwonderneming van het jaar gewonnen. Dat is woensdagavond tijdens het Cobouw Event in Vinkeveen bekendgemaakt. Ook Heembouw (Beste Werkgever), de PlasticRoad (Beste Product) en NOM Best (Meest Duurzame Project) vielen in de prijzen.

Voor Coen Hagedoorn is het de tweede keer dat ze uitgeroepen wordt tot best presterende bouwer van Nederland. In 2016 viel het bedrijf deze eer ook al ten deel. Met Hemubo Almere is Coen Hagedoorn nu het enige bouwbedrijf dat deze Cobouw Award twee keer wist te bemachtigen.

Coen Hagedoorn bleef Bouwgroep Dijkstra Draisma en De Vries en Verburg voor. Groot waren de onderlinge verschillen niet. Coen Hagedoorn scoorde in het financiële performance-onderzoek dat Cobouw jaarlijks samen met PwC uitvoert onder de vijftig grootste bouwers, een totaal van 44,8 punten. Dijkstra Draisma kwam uit op een score van 42,1. De Vries en Verburg behaalde 41,8 punten.

PlasticRoad verslaat XblocPlus en EverUse-isolatieplaat

Voor het eerst reikte Cobouw dit jaar ook awards uit in de categorieën Beste Werkgever, Beste Product en Meest Duurzame Project. De Award voor Beste Product ging naar PlasticRoad, een innovatie van KWS en een drietal partners. De PlasticRoad versloeg mede-genomineerden XblocPlus van BAM en isolatieplaat EverUse.

“De PlasticRoad is verreweg de meest vooruitstrevende van de drie innovaties en heeft de steen het meest ver in de vijver gegooid”, liet juryvoorzitter Mick Eekhout weten. “Ondanks dat we geen fan zijn van ‘aardolie’-plastic in de gebouwde omgeving, is het een tijdelijke oplossing voor ons plasticprobleem en tevens een mogelijkheid om een aantal andere kansen in een fietspad te integreren.”

NOM Best houdt Merosch Bodegraven en QO Amsterdam achter zich

NOM Best – beter bekend als de NOM appaartementen De Willem en De Zwijger – van BAM, NBArchitecten en Woonstichting ‘thuis werd uitgeroepen tot Meest Duurzame Project en wist derhalve de projecten Merosch Bodegraven en QO Amsterdam achter zich te houden.

Juryvoorzitter Andy van den Dobbelsteen: “Nul-op-de-Meterwoningen (NOM-woningen) zijn inmiddels gelukkig niet zo bijzonder meer, maar NOM-appartementen zijn zeldzaam. We weten dat er iets bijzonders aan de hand is als het sociale huurwoningen betreft, en zeker als er ook nog bijzondere aandacht is besteed aan een circulair ontwerp, aan regenwatergebruik en aan biodiversiteit. Al deze wapenfeiten zijn geldig voor de 48 NOM-appartementen in Best.”

Heembouw wint strijd van Mourik en Constructif

Beste Werkgever werd Heembouw. Volgens de jury slaagt het bouwbedrijf uit Roelofarendsveen er goed in om werknemers te boeien en te binden. De manier waarop de onderneming nieuwe werknemers snel thuis laat voelen, noemde de jury bovendien uniek in de sector. Heembouw won de strijd van Mourik en Constructif, de twee andere genomineerden voor deze award.

Cobouw riep de bouwwereld eerder dit jaar op om in te schrijven voor de Cobouw Awards. Dat gebeurde in grote getallen. Drie onafhankelijke jury’s hebben de inzendingen beoordeeld en per categorie de drie beste geselecteerd. Lezers van Cobouw konden vervolgens hun stem uit brengen. Hun stem telde uiteindelijk voor een derde mee in. Die van de jury voor twee derde.

Bekijk de ranglijst:

Bekijk de ranglijst:

Reageer op dit artikel