nieuws

Boze mkb-bouwers naar Den Haag om hoge ziekteverzuimkosten

bouwbreed Premium 356

Boze mkb-bouwers naar Den Haag om hoge ziekteverzuimkosten

Duizenden bouwdirecteuren zijn de ‘eindeloze’ discussie over de loondoorbetalingsplicht bij ziekte spuugzat. Vanmiddag reist een delegatie van de AFNL en de NOA af naar de Tweede Kamer om aandacht te vragen voor het probleem waarmee mkb-bouwers al jaren kampen.

De Aannemersfederatie en de NOA dringen al jaren aan op een oplossing. Zij vinden het onbegrijpelijk dat de kosten voor langdurig verzuim van personeel vrijwel volledig op het bordje van het bedrijfsleven liggen.

Het kabinet beloofde beterschap in het Regeerakkoord, maar volgens de twee brancheverenigingen blijft het zicht op een goede oplossing uit.

In een petitie roepen ze politiek Den Haag nu op om snel iets te doen aan de hoge ziekteverzuimkosten voor mkb-bedrijven en de grote financiële risico’s die daarmee gepaard gaan.

Deze stap van de twee (af)bouwersverenigingen kan gezien worden als dolk in de rug van MKB Nederland en VNO NCW die broeden op een oplossing.

Dick Singerling had negen langdurig zieken in tien jaar tijd: Foto Ronald Bakker

Een van de bouwers die vanmiddag in Den Haag aandacht voor het probleem is Dick Singerling. In een interview met Cobouw verklaarde hij onlangs dat hij het hebben van personeel steeds minder leuk vindt. Singerling had negen langdurig zieken in tien jaar tijd. “Ik zie bijna al mijn winst opgaan aan verzuimkosten.”

 

  

Reageer op dit artikel