nieuws

Rijksvastgoedbedrijf ontkent grotere risico’s bij vloeren ‘bouwministerie’

bouwbreed 897

Het Rijksvastgoedbedrijf ontkent dat de vloeren van het ministeriegebouw van Binnenlandse Zaken risicovoller zijn dan eerder werd aangenomen. “De contra-expertise van TNO leert ons dat de we op de goede weg bezig zijn”, zegt een woordvoerder van het Rijksvastgoedbedrijf.

Rijksvastgoedbedrijf ontkent grotere risico’s bij vloeren ‘bouwministerie’

‘Toren ministeries onveiliger dan gedacht’, schreef Binnenlands Bestuur vorige week op basis van een onderzoek van TNO.

De VVD stelde Kamervragen, maar bij het Rijksvastgoedbedrijf zijn ze verbaasd over de publicatie van het vakblad voor gemeenten.

Volgens de beheerder van Rijksgebouwen, waaronder ministeries, maakt het vakblad van een mug een olifant.

“In opdracht van ons heeft TNO een contra-expertise laten uitvoeren. Naar ons beeld bevestigt dat waar wij mee bezig zijn. Het veiligheidsrisico is niet hoger, wel moeten er een paar extra werkplekken worden afgesloten. Niet omdat het risico anders wordt ingeschat, maar omdat men voorzichtigheid adviseert gedurende het onderzoek”, aldus een woordvoerder van het Rijksvastgoedbedrijf.

Maar wie heeft er gelijk?

Ook het stappenplan van het Rijksvastgoedbedrijf zou door TNO zijn goedgekeurd. “Met andere woorden; de conclusie is dat onze aanpak goed is en dat we extra voorzichtig moeten zijn op een paar plekken.”

Rijksvastgoed wil dat Binnenlands Bestuur het artikel rectificeert. Wie er gelijk heeft, is voor Cobouw onduidelijk. De second opinion van TNO heeft Cobouw vooralsnog niet kunnen inzien.

Reageer op dit artikel