nieuws

Miljoenen voor betere samenwerking tussen bouwopleidingen en bedrijfsleven

bouwbreed 1123

Miljoenen voor betere samenwerking tussen bouwopleidingen en bedrijfsleven

Het ministerie van OCW heeft 7,8 miljoen euro geserveerd om onderwijs en bedrijfsleven beter op elkaar aan te laten sluiten. Acht samenwerkingsverbanden van mbo-scholen en bedrijven gericht op onder andere bouw en infra, groen en logistiek, hebben deze miljoenen toegekend gekregen.

De investeringen komen uit het Regionaal investeringsfonds MBO. Dit fonds is bedoeld om mbo-studenten nog beter voor te laten bereiden op de huidige en toekomstige arbeidsmarkt. Sinds dit fonds bestaat zijn er in totaal 119 samenwerkingsverbanden tot stand gekomen. Een daarvan is CIV Gebouwde Omgeving, waarin Limburgse bouwopleidingen en het bedrijfsleven samen hebben afgesproken de bouwmedewerker van de toekomst op te leiden.

Energy college

Onder de nieuwe toekenningen valt onder andere het energy college, waarin zeven scholen en de drie noordelijke provincies zich hebben verenigd. Zij werken samen met het bedrijfsleven aan duurzame alternatieven om landelijk de toonaangevende regio te blijven op het gebied van energie. Met het samenwerkingsverband willen ze de energiesector in de regio kunnen voorzien van innovatieve vakkrachten op mbo-niveau.

Nieuwe samenwerkingsverbanden

Nieuwe samenwerkingsverbanden hebben volgend jaar weer twee mogelijkheden om plannen in te dienen voor het RIF. De eerstvolgende aanvraagperiode is in januari 2019. Vanaf dan wordt het ook mogelijk voor succesvolle samenwerkingsverbanden om hun eerdere projecten op te schalen, laat het ministerie weten.

Reageer op dit artikel