nieuws

Ingestorte parkeergarage Wormerveer langer dicht; aanvullend onderzoek nodig naar stalen liggers

bouwbreed 1390

Ingestorte parkeergarage Wormerveer langer dicht; aanvullend onderzoek nodig naar stalen liggers

De ingestorte parkeergarage in Wormerveer en de aangrenzende Dekamarkt blijven voorlopig nog dicht. Er is aanvullend onderzoek nodig naar de veiligheid van de constructie.

Dit heeft de gemeente Zaanstad maandagmiddag laten weten. De tweede verdieping van de parkeergarage stortte dinsdag 18 september in en belandde op de eerste. Daardoor ontstond flinke schade, maar niemand raakte gewond.

Nog vragen over stevigheid stalen liggers

De afgelopen weken zijn in de parkeergarage herstelwerkzaamheden uitgevoerd. Zo zijn de constructieve verbindingen verstevigd. Maar er zijn nog een aantal vragen naar de stevigheid van de stalen liggers zelf. Die vragen moeten nu eerst beantwoord voor kan worden bepaald of extra maatregelen nodig zijn voor de garage kan worden vrijgegeven, verklaart de gemeente.

Omdat de staalconstructie van de parkeergarage boven de Dekamarkt zit, mag de supermarkt ook nog niet open. Wel mogen een aantal medewerkers naar binnen om de (bederfelijke) inventaris veilig te stellen. In de parkeergarage bevinden zich enkele auto’s. Onderzocht wordt of die wel nog tijdens het onderzoek kunnen worden weggehaald.

Nog enkele weken

Het onderzoek wordt uitgevoerd in opdracht van de eigenaar van het complex en zal zeker nog enkele weken in beslag nemen. De gemeente controleert de resultaten en bepaalt uiteindelijk of parkeergarage en supermarkt kunnen worden vrij gegeven. ‘Veiligheid gaat daarbij boven alles’, aldus Zaanstad.

Aannemer Van Braam-Minnesma heeft overigens na het ongeval direct alle medewerking toegezegd aan het onderzoek naar de oorzaak van de instorting van de parkeergarage in Wormerveer dinsdag.

Reageer op dit artikel