nieuws

Bouwvakker komt om het leven na instorten steiger Antwerpen

bouwbreed 2399

Bouwvakker komt om het leven na instorten steiger Antwerpen
2018-10-24 00:00:00 Picture regarding the Belga article "Een dodelijk slachtoffer en een gewonde afgevoerd (politie)", distributed today, in ANTWERPEN. BEST QUALITY AVAILABLE - BELGA PHOTO TIJS VANDERSTAPPEN

In Antwerpen is woensdagochtend een steiger ingestort. Daarbij is een bouwvakker om het leven gekomen en een collega gewond geraakt.

De gewonde bouwvakker is naar een ziekenhuis gebracht. Zijn toestand is stabiel, meldt de politie. Hulpdiensten hebben met een warmtecamera en honden gezocht of er nog slachtoffers onder het puin liggen, maar hebben niemand gevonden.

De ravage is groot. Hoe de stelling in de Pelikaanstraat, naast het Centraal Station, iets na 10.00 uur kon instorten is nog onduidelijk. De steiger was er neergezet voor een nieuwbouwproject en is ontmanteld om zeker te stellen dat er niet meer slachtoffers zijn. Collega’s van de slachtoffers zijn opgevangen.

De straat is afgesloten voor alle verkeer. Bussen worden omgeleid. Verwacht wordt dat de overlast nog tot na de avondspits aanhoudt. De arbeidsinspectie stelt een onderzoek in naar het ongeluk.

Reageer op dit artikel