nieuws

Bodemonderzoeker Fugro profiteert van bouw windparken en wegen

bouwbreed Premium 734

Fugro heeft in het derde kwartaal de omzet met bijna 20 procent opgevoerd tot 435 miljoen euro. De bodemonderzoeker profiteert naar eigen zeggen van de groei in windenergiemarkt en het herstel van de olie- en gasmarkt.

Bodemonderzoeker Fugro profiteert van bouw windparken en wegen

Dat heeft het ingenieursbureau uit Leidschendam vrijdagochtend bekendgemaakt. Naast groei in de activiteiten op zee, ziet Fugro ook de omzet uit bodemonderzoek op land toenemen. Dat komt volgens topman Mark Heine door de goede gang van zaken in de inframarkt.

Fugro heeft voor 917 miljoen euro aan werk op de plank liggen. Dat is 5,7 procent meer dan een jaar geleden. De onderneming liet verder weten vast te houden aan de eerder uitgesproken winst- en omzetverwachting voor het hele jaar. Volgende maand zal Fugro zijn nieuwe strategie voor de komende jaren uit de doeken doen.

Reageer op dit artikel