nieuws

Slokker neemt eerste plaats in Forest50 over van BAM

bouwbreed 1986

Slokker neemt eerste plaats in Forest50 over van BAM

Slokker Bouwgroep heeft de eerste plaats veroverd van de Forest50, de ranglijst van de vijftig grootste bouwbedrijven van Nederland gerangschikt naar toepassing van duurzaam hout.

De bouwer uit Huizen eindigde daarmee boven BAM en VolkerWessels, de nummers 1 en 2 van vorig jaar.

Slokker presteert het beste bij toepassing van duurzaam hout in de bouwsector en communiceert daar volgens FSC Nederland, opsteller van de lijst, duidelijk en actief over. Bijna 99 procent van het hout dat Slokker inkoopt betreft gecertificeerd hout, dat aantoonbaar afkomstig is uit goed beheerde bossen.

“Maar Slokker onderscheidt zich vooral van andere bouwbedrijven door het gebruik van minder bekende houtsoorten in projecten en door uitsluitend houten kozijnen toe te passen in de standaardwoningen”, aldus FSC.

VolkerWessels behield zijn tweede plek. BAM, de winnaar van afgelopen twee jaren, zakte naar plaats vijf. TBI Holdings steeg naar de derde plek. De aanmoedigingsprijs ging naar Heembouw, dat met een zevende plek de sterkste stijger was. Vorig jaar eindigde de bouwer uit Roelofarendsveen nog op 29ste plaats.

‘Slokker terechte winnaar van de Forest50’

Liesbeth Gort, directeur FSC Nederland: “Hout is een materiaal dat perfect past binnen circulair, klimaatvriendelijk bouwen. Slokker heeft dat helemaal begrepen. We zien het terug in hun projecten, maar ook in de communicatie naar buiten. Slokker is daarmee de terechte winnaar van de FSC Forest50.”

”Ik ben enorm trots op het behalen van dit geweldige resultaat en op al onze medewerkers die dit mede mogelijk hebben gemaakt”, laat algemeen directeur Eric Slokker van Slokker Bouwgroep weten. “Een tweede plaats vorig jaar en nu de eerste plaats in de Forest50 Ranking ligt geheel in lijn met onze doelstelling om in 2019 alleen nog maar gecertificeerd hout toe te passen. Deze ambitie kunnen wij alleen gezamenlijk waar maken. Duurzaamheid is bouwen aan de toekomst, het gaat om samenwerking, betrokkenheid en inzet om te bouwen aan en voor het behoud van een leefbare wereld.”

Bij de totstandkoming van de Forest50 maakt FSC gebruik van de Cobouw50, de ranglijst van grootste bouwondernemingen van Nederland.


De volledige lijst is hier te vinden.

Reageer op dit artikel