nieuws

VolkerWessels houdt door Zeesluis IJmuiden schamele 19 miljoen euro onder de streep over

bouwbreed Premium 1606

VolkerWessels behaalde als gevolg van het rampproject Zeesluis IJmuiden slechts een nettowinst van 19 miljoen euro in het eerste halfjaar van 2018. Het goede nieuws: het orderboek was nog nooit zo groot.

VolkerWessels houdt door Zeesluis IJmuiden schamele 19 miljoen euro onder de streep over

Halverwege 2018 heeft VolkerWessels maar liefst 8,7 miljard euro aan werk op de plank, dat is ruim 4 procent meer dan vorig jaar. Voor de divisie projectontwikkeling en bouw zag de stapels orders snel groeien, meer dan 500 miljoen euro. Mede dank zijn langlopende woningprojecten in Amsterdam. “De markten waarin we opereren zijn sterk”, zegt bestuursvoorzitter Jan de Ruiter.

Het regeringsbesluit om per 1 juli van dit jaar geen nieuwbouwwoningen met gas toe te staan, kan volgens hem tijdelijk de groei van de woningbouw verminderen.

Zeesluis IJmuiden treft resultaat

Net als BAM lijdt VolkerWessels onder het project Zeesluis IJmuiden, dat voor 53 procent gevorderd is. In de eerste helft van dit jaar moest VolkerWessels een voorziening van 31,5 miljoen euro treffen. Vorig jaar was er al een voorziening van 67,5 miljoen euro genomen.

Op de Nederlandse inframarkt werd weinig geld verdiend. Het brutoresultaat daalde met 42 procent naar 11 miljoen euro. Het bouwconcern gaat nog meer aandacht besteden aan het selecteren en monitoren van projecten.

Zonder het echec in IJmuiden met de ondeugdelijke caissons had het bouwconcern 43 miljoen euro nettowinst gemaakt. Nu blijft het resultaat steken op 19 miljoen euro (nettomarge 0,7 procent).

VolkerWessels verwacht dat het brutoresultaat (EBITDA) over heel 2018 gelijk zal blijven of iets zal verbeteren ten opzichte van 2017. In 2017 werd een brutomarge van 4,6 procent behaald.

VolkerWessels geeft naar aanleiding van de halfjaarcijfers vanmorgen een persconferentie. Vanmiddag kunt u hierover lezen op Cobouw.nl.

 

Reageer op dit artikel