nieuws

Uitzender Covebo lijft branchegenoot VNOM in

bouwbreed Premium 332

Uitzender Covebo lijft branchegenoot VNOM in

Uitzendbureau Covebo heeft zijn positie in de bemiddeling van vaklieden in bouw en techniek versterkt met de overname van de Rotterdamse branchegenoot VNOM. Dat heeft het bedrijf, onderdeel van The House of HR, bekengemaakt zonder daarbij een overnamesom te vermelden.

Door de overname heeft Covebo nu ruim 2500 vaklieden aan het werk in de sectoren bouw en techniek. Vorig jaar lijfde de uitzender al de Oldenzaalse uitzendorganisatie Effect Personeelsdiensten in.

Covebo besloot drie jaar terug vol in te zetten op zijn bouw- en techniekactiviteiten. Daarbij werd het vizier vooral gericht op het buitenland, met als gevolg dat een groot deel van de vaklieden die het uitzendbureau momenteel plaatst afkomstig is uit landen als Spanje, Portugal, Roemenië, Polen, Hongarije en Litouwen.

Met de overname van VNOM zal het aandeel Nederlandse uitzendkrachten binnen Covebo toenemen, hetgeen een belangrijke drijfveer achter de overname was. Volgens Covebo-topman Henk Buitink zorgt de overname er bovendien voor dat de marktpositie in groeiregio Rotterdam wordt versterkt. “Daar waren bij als Covebo beperkt actief”, zegt hij in een toelichting.

‘Specialistische kennis van grote toegevoegde waarde’

Ook de vooruitstrevende online recruitmentstrategie van VNOM, zal Covebo verder helpen, denkt Buitink. “Deze specialistische kennis is van grote toegevoegde waarde voor de Covebo Group als geheel.”

VNOM, dat dagelijks 550 uitzendkrachten bemiddelt, verwacht over dit jaar een omzet van 25 miljoen Het bedrijf telt 36 interne medewerkers.

Reageer op dit artikel