nieuws

Technisch dienstverlener Kuijpers ziet nettowinst bijna verdubbelen

bouwbreed 977

Technisch dienstverlener Kuijpers ziet nettowinst bijna verdubbelen

Technisch dienstverlener Kuijpers heeft afgelopen jaar de omzet opgevoerd tot 198 miljoen, ruim 15 procent meer dan in het jaar ervoor. Ook de nettowinst steeg, met bijna 90 procent tot 5,2 miljoen. Dat blijkt uit het jaarverslag dat het Brabantse installatieconcern woensdag heeft gepubliceerd.

Bestuursvoorzitter Aukje Kuypers toont zich daarin zeer tevreden met de ontwikkelingen in 2017. “We zijn financieel onafhankelijk: onze solvabiliteit is met 39 procent goed en we hebben een gezonde liquiditeit. Alle werkmaatschappijen zijn nagenoeg op budget of zelfs erboven geëindigd en we zien een evenwichtige verdeling tussen projecten en service. Het maakt ons minder conjunctuurgevoelig en het zorgt voor een stevig fundament onder het bedrijf.”

Doordat er meer afgelopen jaar aandacht is besteed aan risicobeheersing, zijn projectverliezen beperkt gebleven tot een enkel project. Kuypers: “Ook in 2018 zetten we onze focus op risico-inventarisatie voort, onder meer door het intensiveren van tenderboards en het doorgronden van contractuele risico’s, om te waarborgen dat grote excessen voorkomen kunnen worden.”

Aantal locaties in het land naar dertien

Kuijpers is actief in zowel de gebouwenmarkt als in de industrie. Om in die laatste sector een landelijke dekking te verkrijgen, werd vorig jaar een nieuwe locatie in Zwolle geopend. Ook in Amsterdam werd een nieuwe vestiging, als onderdeel van regiobedrijf Kuijpers Utiliteit Midden-Noord, geopend. Met de overname van elektrotechnisch installateur Jac Mulders, begin 2017, werd bovendien de vestiging Den Bosch verstevigd.

De technisch dienstverlener versterkte zich daarnaast in de regio Tilburg door overname van Hultermans Elektro. Recentelijk werd ook ProjectServe uit Zelhem overgenomen. Met deze overname versterkt Kuijpers zijn positie in de foodmarkt en op het gebied van consultancy, engineering en contractmanagement. In totaal telt Kuijpers nu 13 locaties verspreid over Nederland.

‘We hebben ons door lastige tijden heen geslagen’

Aukje Kuypers, die recentelijk werd uitgeroepen tot zakenvrouw van het jaar, is optimistisch over het lopende jaar. “De vooruitzichten zijn positief”, zegt ze. “We hebben veel kennis in huis, klanten weten ons te vinden, we kunnen goede mensen aantrekken en we hebben ons door lastige tijden heen geslagen. De marktomstandigheden zijn kansrijk, onze orderportefeuille is goed gevuld en we zetten verdere stappen richting een circulaire bedrijfsvoering.” Een concrete winstprognose voor 2018 gaf Kuijpers niet af.

Reageer op dit artikel