nieuws

Vallende heipaal doodt machinist graafmachine

bouwbreed Premium 5762

Vallende heipaal doodt machinist graafmachine
2018-04-13 12:18:18 Breukelen - Op een bouwterrein aan de Merwedeweg in Breukelen is vrijdag 13 april een kraanmachinist om het leven gekomen bi een bouwongeval. Een heipaal is daar omgevallen en bovenop de cabine van de kraan gevallen. De hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse om de man hulp verlenen. Maar de man bleek bij aankomst van de hulpdiensten al te zijn overleden. Ook een traumahelikopter is ter plaatse gekomen. De locatie is met schermen afgezet. De politie heeft de weg afgesloten en voorkomt dat er pottenkijkers op de dijk komen.

Tijdens heiwerkzaamheden in Breukelen is een machinist van een graafmachine om het leven gekomen doordat een heipaal op zijn cabine viel. Dat heeft de politie vrijdagochtend bekendgemaakt.

Volgens de veiligheidsregio Utrecht was het slachtoffer aan de Merwedeweg bezig met graafwerkzaamheden. Op het terrein werd ook geheid. Een heipaal raakte los uit de stelling en viel op de wagen waarin het slachtoffer zat.

Hoe de heipaal los kon raken, is niet bekend. De arbeidsinspectie onderzoekt het ongeval.

Reageer op dit artikel