nieuws

Kranen vallen om bij laden brugdeel: vier gewonden (update)

bouwbreed Premium 5331

Kranen vallen om bij laden brugdeel: vier gewonden (update)

Op het terrein van staalbouwer Hollandia in Krimpen aan den IJssel zijn dinsdagochtend twee kranen omgevallen. Dat gebeurde bij het laden van een brugdeel op een ponton.

Bij het ongeval raakten vier mensen te water. Zij konden daar vrij snel weer worden uitgehaald. De ernst van hun verwondingen lijkt mee te vallen. Volgens een woordvoerder van de brandweer raakten ze slechts lichtgewond en hoefden ze niet naar het ziekenhuis. Het viertal stond op een ponton toen de kranen omvielen.

De brandweer zette tijdens de reddingactie duikers in. Er bleken echter geen andere personen meer vermist te zijn, aldus een woordvoerder.

De kranen vielen om tijdens werk aan een brug in aanbouw. De bedoeling was om om met de twee kranen een brugdeel naar een ponton te verplaatsen. Dit ging mis, waardoor is nog niet duidelijk. De Inspectie SZW onderzoekt het ongeval.

Nog steeds sprake van instabiele situatie

Voor wat betreft de omgevallen kranen en het brugdeel is volgens de brandweer nog steeds sprake van een instabiele situatie. De rest van de dag wordt geprobeerd de situatie op het terrein van Hollandia te stabiliseren en extra materiële schade te beperken.

 

Reageer op dit artikel