nieuws

Heembouw zet herstel door en groeit bovengemiddeld

bouwbreed 1100

Heembouw zet herstel door en groeit bovengemiddeld

Heembouw heeft afgelopen jaar zowel de omzet als de winst verhoogd. Voor dit jaar rekent de bouwer uit Roelofarendsveen opnieuw op een verbetering van de resultaten.

De omzet van Heembouw steeg met 5,6 procent naar 167 miljoen. Daarmee deed de aannemer het bovengemiddeld goed. De bouwproductie nam in 2017 immers met 5 procent toe. De nettowinst groeide met ruim 18 procent tot 5,8 miljoen.

Algemeen directeur Peter Lammertink toont zich in een toelichting tevreden met de cijfers. Een verdere verbetering ligt volgens hem in de lijn der verwachtingen, zeker nu de bouw op volle toeren draait.

“De orderportefeuille is goed gevuld en we verwachten een mooie groei in omzet, marge en resultaat. Hierbij wel de kanttekening dat dit afhangt van de ontwikkelingen binnen de inkoopmarkt en de prijsfluctuaties daarbinnen”, aldus Lammertink.

Heembouw wil zich meer onderscheiden in de bouw

Aan ambities ontbreekt het bij Heembouw ook al niet. De bouwer van bedrijfsruimte, woningen en kantoren heeft zich ten doel gesteld om in 2020 “de onderscheidende bouwonderneming voor onze klanten, mensen en omgeving” te zijn. Bovendien moet het bouwproces dan volledig virtueel worden uitgevoerd, van ontwerp en voorbereiding tot en met uitvoering en nazorg.

“Daar werken we hard aan, in nauwe samenwerking met onze strategische partners. Daarnaast is het essentieel om nog dichter bij de klant te zitten en nog beter inzicht te krijgen in wat hem drijft. Met onze klantgroepstructuur, met volledige focus op de specifieke klant en het creëren van toegevoegde waarde daarvoor, willen we onze klanten zo optimaal mogelijk van dienst zijn.”

Heembouw behoorde vorig jaar tot de vijf genomineerden van de Cobouw Award en dus tot de vijf best presterende bouwondernemingen van Nederland.

Reageer op dit artikel