nieuws

Bouwgroep Moonen afgeslankt verder in Noord-Brabant

bouwbreed 5885

Bouwgroep Moonen afgeslankt verder in Noord-Brabant
Bouwgroep Moonen ging ten onder door de gestegen bouwkosten. Foto Erald van der Aa

Bouwgroep Moonen start afgeslankt door onder de vleugels van vastgoedbelegger Certitudo Capital uit Den Bosch.

Dat hebben de curatoren Ralf van der Pas en Ilona van de Klundert vrijdag op het eind van de middag bekendgemaakt. Certitudo Capital heeft Sander Martens en Joep Moonen, de aandeelhouders van het gefailleerde bouwbedrijf, gevraagd de leiding op zich te nemen van de doorgestarte onderneming.

Van de oorspronkelijke 110 werknemers krijgen “35 tot 40” mensen een plaatsje in het bedrijf dat dezelfde naam zal dragen: Bouwgroep Moonen. Het nieuwe bouwbedrijf gaat zich richten op het voortzetten van de Brabantse projecten. Dat zijn er op dit moment elf. In totaal had Bouwgroep Moonen 23 bouwprojecten. Met de opdrachtgevers moet nog wel overeenstemming bereikt worden over de contractvoorwaarden; de eerste gesprekken daarover zijn al gevoerd. Het doel en de verwachting is dat ze snel de projecten kunnen voortzetten.

Projecten in en rond Amsterdam door andere bedrijven afgebouwd

De projecten in Amsterdam en Diemen zullen naar alle waarschijnlijkheid door één of meer grote bouwers overgenomen worden. Volgens Van der Pas kan daar elk moment overeenstemming over bereikt worden.

Certitudo Capital is een bedrijf van Peter Kuiten, een bouwkundige die vastgoedbelegger en projectontwikkelaar werd. Het bedrijf is de laatste jaren gespecialiseerd in het transformeren van oude kantoren naar woningen. Zo wordt onder meer het voormalige hoofdkantoor van Centraal Beheer in Apeldoorn, een ontwerp van de Nederlandse architect Herman Hertzberger, onder handen genomen. In het voormalige hoofdkantoor van Akzo Nobel in Arnhem werden eerder al woningen gebouwd.

Bouwgroep Moonen werkte in Den Bosch onder andere aan de nieuwbouw van 52 woningen voor woningcorporatie Brabant Wonen en de transformatie van een kantoorpand naar 27 woningen voor Syntrus Achmea. In Rosmalen was de bouwer begonnen aan de bouw van een nieuw belevingscentrum voor onderwijscateraar Markies “om kennis te maken met de laatste trends op gebied van food en hospitality”.

Bouwgroep Moonen ging op 4 april failliet. Het bedrijf had ruim vierhonderd woningen in aanbouw.

Het nieuwe belevingscentrum voor cateraar Markies. Bouwgroep Moonen was bezig met de bouw en zal naar verwachting straks verdergaan met bouwen.

Reageer op dit artikel