nieuws

Binnenhof toch gasloos

bouwbreed Premium 1186

Binnenhof toch gasloos
Afbladderen verf muur. Bron: Rijksvastgoedbedrijf. Fotograaf: Corne Bastiaansen

Het Binnenhof wordt voor bijna een half miljard euro gerenoveerd. De Tweede Kamer wil dat het nieuwe Binnenhof dan op zijn minst gasloos wordt opgeleverd, blijkt uit een rondgang van EenVandaag langs Kamerleden.

Cobouw meldde vorige week dat het Binnenhof volgens de huidige regels van het Bouwbesluit wordt aangepakt. Eventuele extra wensen zoals gasloos bouwen of energieneutraal, passen niet binnen het huidige budget.

EenVandaag vroeg zich af wat de Tweede Kamer daar van vindt. Een meerderheid blijkt nu voorstander te zijn van een toekomstig Binnenhof dat wel volledig draait op duurzame energie.

Minister Ollongren raakt er niet van in paniek.

“Op het Binnenhof wordt nu al vrijwel geen gas verbruikt”, reageert de minister via haar woordvoerder. “Voor warmte wordt nu gebruik gemaakt van stadsverwarming, de keukens gebruiken elektrische apparatuur. Gasgebruik is nu beperkt tot enkele boilers in de grafelijke zalen en een deel van de Tweede Kamer.”

EenVandaag verwacht op basis van de reacties dat het budget voor het Binnenhof niettemin naar boven zal worden bijgesteld.

Reageer op dit artikel