nieuws

Siberische kou: bouwers gaan lekker schaatsen in de pauze

bouwbreed Premium 1670

Siberische kou: bouwers gaan lekker schaatsen in de pauze

Ondanks de Siberische kou zijn veel bouwvakkers gewoon aan het werk. Wel zijn ze wat dikker ingepakt dan normaal.

Buiten aan het werk? Bij gevoelstemperaturen van -15 graden? “Volkomen onverantwoord en schandalig”, vindt Janna Mud, sectorhoofd bij vakbond FNV Bouwen & Wonen. “Je stuurt je mensen met dit extreme weer toch niet de steiger op? Kappen daarmee, iedereen naar huis, dit kan echt niet.”

De waarschuwing wordt door veel werkgevers in de Siberische wind geslagen. In de drukste bouwstad van het land, Amsterdam, was het vanmorgen vroeg nog een drukte van belang op de steigers in het centrum.

Een rondje langs sociale media leert veel bedrijven kiezen om door te werken. Wel zijn de bouwvakkers veel dikker ingepakt dan normaal.

Bij Van Wijnen Noord-Oost werd er gisteren niet getreurd. “It giet oan! Lekker schaatsen in de pauze”, twitterde Lynne.

Bouwplaats als winter wonderland

De sneeuw in sommige delen van het land levert behalve koude vingers en tenen ook mooie plaatjes op. In Kockengen ligt een bouwplaats er als winter wonderland bij.

Chocolademelk en soep

De schafttijden zullen donderdag ongetwijfeld wat ruimer zijn in menige bouwkeet. Voor de die hards die doorgaan, is buiten de bouwhekken veel waardering. “Geeft ze warme chocolademelk of soep”, roept een omwonende op.

Hoeveel bouwvakkers precies doorwerken, is niet duidelijk. Bij een gevoelstemperatuur van -6 graad Celcius mag het werk stilgelegd worden. Om 11 uur donderdag was de gevoelstemperatuur volgens Buienradar op alle plaatsen in Nederland kouder dan -10 graden.

“Voor de bouwvakkers die doorgaan: respect!”, schrijft Sylvia Bruin. Nog een dagje kleumen. Morgen gaat het dooien.

 

 

 

Reageer op dit artikel