nieuws

Winstmarge Witteveen+Bos duikt voor het eerst sinds 2005 onder de 10 procent

bouwbreed 1491

Winstmarge Witteveen+Bos duikt voor het eerst sinds 2005 onder de 10 procent

Witteveen+Bos heeft vorig jaar een jaaromzet gehaald van ruim 130 miljoen euro, 7 miljoen minder dan het jaar daarvoor. Ook de winstmarge daalde van 11,5 procent in 2016, naar 9,6 procent.

Voor het eerst sinds 2005 daalde de nettowinst hiermee onder de 10 procent, schrijft het FD. Maar dit komt volgens directeur Karin Sluis door de ‘de kosten van en aandacht voor drie grote investeringsprogramma’s, waardoor het aantal declarabele uren lager uitkwam’, zegt ze tegen de krant.

Ingenieursbureau tevreden met resultaten

Toch heeft Witteveen+Bos het jaar 2017 met tevredenheid afgesloten, schrijft het ingenieursbureau in een toelichting op de cijfers. De wereldwijde prestaties in 2017 waren consistent met de economische en maatschappelijke doelstellingen. De CO2-uitstoot werd met 28 procent gereduceerd ten opzichte van referentiejaar 2007 en het CO2 Bewust Certificaat werd succesvol verlengd op niveau 5 van de CO2-prestatieladder.

Duurzaamheid centrale rol

Duurzaamheid speelde afgelopen jaar een belangrijke rol voor het ingenieursbureau. Zo sloot Witteveen+Bos zich aan bij de zeventien duurzame ontwikkelingsdoelen van de VN en verduurzaamde in eigen huis. Het kantoorpand Leeuwenbrug’ in Deventer is volledig gerenoveerd, waarbij het pand energielabel A+++ kreeg.

Vol vertrouwen voor 2018

Witteveen+Bos heeft veel vertrouwen in 2018. ‘Met recente opdrachten voor de Ring Utrecht, dijkversterking Olst-Zwolle en de renovatie van stroomverdeelstations van TenneT staan we uitstekend gesteld voor 2018’, aldus het ingenieursbureau.

Reageer op dit artikel