nieuws

Mourik en KlokHolding in de race voor Familiebedrijven Award

bouwbreed Premium 767

Mourik en KlokHolding in de race voor Familiebedrijven Award

KlokHolding en Mourik maken dit jaar kans op de Familiebedrijven Award. De twee bouwbedrijven behoren tot de vijf overgebleven finalisten. Dat heeft de Stichting Familie Onderneming bekendgemaakt.

De drie andere kanshebbers zijn Afas Software, Dutch Flower Group en specerijenproducent Royal Verstegen. De winnaar wordt op 1 april in Den Haag bekend gemaakt.

M.J. de Nijs en waterbouwer Hakkers waren ook genomineerd, maar haalden de laatste schifting uiteindelijk net niet.

In de afgelopen jaren zijn vaker bouwondernemingen geselecteerd voor de Award, maar winnen deed een bouwer de prijs nog nooit. Vorig jaar werd de Terberg Groep uitgeroepen tot familiebedrijf van het jaar.

Bedrijven getoetst op onder andere cultuur, continuïteit en innovatie

Alleen familiebedrijven komen in aanmerking voor de Familiebedrijven Award. Daarbij geldt dat meer dan 50 procent van het bedrijf in handen moet zijn van een familie. Deze dient een beslissende invloed op de bedrijfsstrategie te hebben. Bovendien moeten tenminste twee leden van de leiding afkomstig zijn uit de familie.

Alle meedingende familiebedrijven worden getoetst op onder andere cultuur, continuïteit, financiële prestaties, groei, maatschappelijke betrokkenheid en innovatief vermogen.

De Stichting Familie Onderneming werd opgericht in 2012 door ondernemer John Fentener van Vlissingen en heeft als doel om het Nederlandse familiebedrijf te ondersteunen.

 

Reageer op dit artikel