nieuws

Meer winst en omzet voor moederbedrijf Pontmeyer en Jongeneel

bouwbreed 1674

Meer winst en omzet voor moederbedrijf Pontmeyer en Jongeneel

Tabs Holland, het moederbedrijf van hout- en bouwmaterialenleveranciers PontMeyer en Koninklijke Jongeneel, heeft vorig jaar de omzet met 4 procent opgevoerd tot 675 miljoen euro. Het nettoresultaat steeg met 20 procent tot 34,1 miljoen.

Volgens bestuursvoorzitter Anne Schouten profiteerde Tabs vooral van de toenemende vraag naar bouwmaterialen als gevolg van de oplevende woningbouw- en renovatiemarkt. Ook dit jaar rekent de topman op groei, mede gevoed door hogere bouwvolumes in de met name de utiliteitsbouw en de infra.

Tabs ontstond in 2015 door de overname van Deli Building Supplies door Pontmeyer. De twee bedrijven fuseerden in Timber and Building Supplies Holland, oftewel Tabs.

Stroomlijning van organisatie wordt voortgezet

Volgens Schouten is sinds de fusie hard gewerkt aan stroomlijning van de organisatie. Doelstelling daarbij is dat “alle onderdelen gebruik maken van de beste systemen en de best practice om zo de klant maximale service te bieden”.

Dit jaar zal dat proces worden voortgezet, aldus de bestuursvoorzitter. “De strategie is het zelfstandig voortzetten van de bedrijven en samenwerking in de backoffice. De bedrijven zullen blijven concurreren in de markten waarin zij opereren.”

Timmerfabriek Opmeer verkocht

In totaal telt het concern 48 PontMeyer-vestigingen en 43 Jongeneel-vestigingen. Daarnaast maken ook groothandel Heuvelman Hout (twee vestigingen), RET Bouwproducten, Hillegersbergsche Gevelproducten, Centrop Houtimport, Trima, Houthandel Van Dam en Astrimex (twee vestigingen) deel uit van Tabs Holland. Timmerfabriek Houtindustrie Opmeer werd begin deze maand verkocht.

Reageer op dit artikel