nieuws

Aukje Kuypers Zakenvrouw van het Jaar 2018

bouwbreed Premium 1999

Aukje Kuypers Zakenvrouw van het Jaar 2018

Aukje Kuypers, algemeen directeur van technisch dienstverlener Kuijpers, is uitgeroepen tot Zakenvrouw van het Jaar 2018. Onlangs werd ze ook al derde in de Top50 vrouwen in de bouw van Cobouw.

In het Amstel Hotel in Amsterdam kreeg Kuypers, die inmiddels 5 jaar het familiebedrijf uit Helmond leidt, de Prix Veuve Clicquot, Business Woman of the Year Award, uitgereikt door minister Kajsa Ollongren (Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties).

Ze kreeg de prijs omdat ze volgens de jury ‘wezenlijk bijdraagt aan een positieve waardering van het vrouwelijk ondernemerschap in Nederland’.

‘Andersdenkenden nodig’

Kuypers is zeer vereerd met de prijs. Ze ziet het als erkenning voor haar en alle 1150 mensen in haar bedrijf. Ze wil zich komend jaar inzetten voor meer diversiteit, ‘andersdenkenden’, binnen de technische branche. “Diversiteit is nodig om te innoveren. Een mooie bijkomstigheid is dat vrouwen, in de mannenwereld die techniek nog is, per definitie anders denkers zijn”, zei ze tijdens de uitreiking. Tegen Cobouw zei ze al eerder dat de bouw meer andersdenkenden nodig heeft.

Prijs sinds 1981

Sinds 1981 wordt in Nederland de Prix Veuve Clicquot uitgereikt aan succesvolle zakenvrouwen. Anne-Marie Rakhorst, Meiny Prins, Sylvia Tóth, Yolanda Eijgenstein en Francine Houben en vorig jaar aan reisonderneemster Elske Doets hebben eerder de prijs ontvangen.


Aukje Kuypers is als derde geëindigd in de Top50 vrouwen in de bouw, een lijst die Cobouw dit jaar voor het eerst heeft samengesteld. De afgelopen tijd heeft Cobouw diverse interviews met vrouwen uit de lijst gepubliceerd. Nieuwsgierig naar de lijst? Klik hier.

 

Reageer op dit artikel