nieuws

‘Routineklus’ hijskraan eindigt in dak studentenvereniging

bouwbreed Premium 3055

‘Routineklus’ hijskraan eindigt in dak studentenvereniging

Bij bouwwerkzaamheden aan de Infirmeriestraat in Rotterdam is een 60 meter lange hijskraan door het dak van de studentenvereniging Laurentius gevallen. Bouwbedrijf Hofman heeft nog geen idee wat er gebeurd is.

“Het ging om een normale kraanactie”, zegt een bedrijfsleider van Hofman Bouwgroep tegen Cobouw. “Ik was er zelf niet bij aanwezig, dus ik heb het niet gezien. Maar we zijn er zeker van geschrokken.” Eigenaar van de hijskraan, firma Blansjaar, is volgens het bouwbedrijf nu bezig met een onderzoek op de locatie. Deze is naar verwachting einde van de week afgerond. Ook is het bedrijf bezig met de kraan te bergen.

Geen gewonden

Bij het ongeval zijn er geen gewonden geraakt. Ook waren er geen mensen aanwezig in het pand; het bestuur was bij de uitvaartdienst van oud-premier Lubbers, die erelid was van de vereniging, schrijft de NOS. Op het gebouw van Laurentius hangen de vlaggen halfstok vanwege zijn overlijden.

Reageer op dit artikel