nieuws

‘Meer inspecties op grote bouwprojecten’

bouwbreed 1495

‘Meer inspecties op grote bouwprojecten’
Foto: Cor Salverius / Fotopersbureau Dijkstra

De inspectie van SZW gaat dit jaar vaker grote bouwplaatsen bezoeken om te bekijken of er wel veilig wordt gewerkt. Dat laat een woordvoerder van de inspectie weten naar aanleiding van de misstanden die deze week werden aangetroffen op de enorme bouwput die Leidsche Rijn Centrum heet.

“De economie trekt aan, het tempo gaat omhoog”, dus dat betekent dat we extra alert moeten zijn op veiligheid”, legt de woordvoerder van de Inspectie van SZW uit.

Om hoeveel onaangekondigde inspecties het gaat, is onduidelijk. Dinsdag trof de inspectiedienst tal van onveilige situaties aan op het project Leidsche Rijn Centrum waar dagelijks honderden bouwvakkers aan het werk zijn in opdracht van tal van bouwbedrijven en onderaannemers.

Het werk is op verschillende plekken stilgelegd en mogelijk hangt enkele bouwbedrijven nog boetes boven het hoofd. Om welke bedrijven het gaat is niet bekend.

De inspectie vreest ook dat er sprake is van onderbetaling, maar dat moet nog verder worden uitgezocht.

“Eigenlijk hebben we maar een beperkt deel van het project bekeken”, zegt de woordvoerder. “We hebben immers ook maar beperkte capaciteit.”

Reageer op dit artikel