nieuws

Maaiveld | Maar Van Omme & de Groot, wat doen jullie nu?

bouwbreed Premium 2627

Maaiveld | Maar Van Omme & de Groot, wat doen jullie nu?

Van Omme & de Groot stopt met de befaamde reportages met schaars geklede dames in haar relatiemagazine Doen. De mooiste foto’s bracht directeur Guus de Groot nog één keer samen in een kalender.  

Maar meneer de Groot wat doet u nu?

“We halveren de frequentie van ons relatie-blad”

Dat bedoel ik niet natuurlijk

“Ja er zaten inderdaad pikante fotoseries in. Met mooie dames bij onze projecten. Geportretteerd door topfotografen.”

Sex sells

“Toen we zeven jaar terug met Doen begonnen wilden we niet zo’n standaard relatieblad uitbrengen met foto’s van projecten aanneemsommen en een opsomming van wie er allemaal heeft meegewerkt. We hebben een paar afkeurende reacties gehad, maar de meesten  reacties waren positief.”

Allemaal van mannen natuurlijk.  

“Ook van vrouwen. Er stonden mooie reportages in, verhalen over mode,  lekker eten,  enzovoorts. Het was meer een lifestyle blad dan een bouwblad.

Maar nu kan het niet meer?

“Hoe bedoelt u?”

We leven in het #Metoo tijdperk

“We willen meer op digitale platformen communiceren in plaats van met papier. #Metoo heeft echt totaal geen rol gespeeld in de afweging.”

Helemaal niet?

“De foto’s zijn soms pikant, maar wel smaakvol. Ik denk dat de #Metoo – discussie doorschiet. Je durft bijna geen vrouw meer aan te kijken.”

Guus de Groot voert de tegenbeweging aan?    

“Ik keur alles af wat er door #Metoo naar buiten is gekomen. Tegelijkertijd moeten we niet collectief  in een kramp schieten. Het leven moet wel leuk blijven.”

En dus bracht u een soort Pirelli-kalender van de Bouw uit.

“De foto’s die in de loop der jaren in ons blad zijn gepubliceerd zijn prachtig. We vonden het leuk ze nog één keer te bundelen.”

En nu wordt er om gevochten in de bouwkeet.  

“De reacties waren inderdaad overwegend positief.”

Eind dit jaar verdringt iedereen zich rond uw bureau met de vraag waar de Keetkalender 2019 blijft.

“In dat geval zou het zomaar kunnen dat we er weer een uitbrengen. We wilden iets afsluiten, maar misschien staan we wel aan het begin van iets nieuws.”

Reageer op dit artikel