nieuws

Dura Vermeer ernstig in verlegenheid gebracht door pijnlijke bouwfoto

bouwbreed 34498

Dura Vermeer ernstig in verlegenheid gebracht door pijnlijke bouwfoto

Een oude foto van onveilige werkzaamheden, heeft bouwbedrijf Dura Vermeer ernstig in verlegenheid gebracht. Donderdag was de foto een hit op de website Dumpert. “Bij de eerste aanblik van de foto heerst ongeloof en enorme teleurstelling. Dit kan niet waar zijn”, klinkt de reactie van het bedrijf dat juist van veiligheid een speerpunt maakt.

Dumpert, een online medium dat filmpjes en foto’s publiceert, toonde gisteren een foto met daarop een medewerker van Dura Vermeer. De man staat niet aangelijnd, op een geïmproviseerd werkbordes van trappen.

De foto leverde tal van uiteenlopende reacties op en is al meer dan 325.000 keer bekeken. Ook bij Dura Vermeer namens ze er kennis van. “Bij de eerste aanblik van de foto heerst ongeloof en enorme teleurstelling. Dit kan niet waar zijn”, meldt Dura Vermeer in een persverklaring op de website.

Maar, voegt het bedrijf eraan toe. “De foto dateert uit 2012 en is gelukkig niet representatief voor de huidige werkwijze.”

De man die op de foto staat, en zijn leidinggevende werken nog steeds bij Dura Vermeer. “We zijn met hem in gesprek, ook gezien de impact die deze foto op hem persoonlijk heeft.”

Topprioriteit

Na het dodelijk ongeval, tijdens de bouw van het voetbalstadion van FC Twente-stadion, heeft Dura Vermeer veilig werken benoemd als topprioriteit.

“De onveilige situatie op de foto is één van de redenen dat Dura Vermeer een aantal jaren geleden haar investeringen in en aandacht voor veilig werken fiks heeft vergroot. Sinds die tijd is veiligheid topprioriteit één van Dura Vermeer.”

De bewuste foto uit 2012, bij Cobouw is onbekend wie de foto heeft gemaakt

Dura Vermeer rolt jaarlijks allerlei bewustwordingscampagnes uit en neemt deel aan allerlei initiatieven zoals de Governance Code Veiligheid.

“Ook is Dura Vermeer actief bezig met de veiligheidsladder, wat heeft geresulteerd tot de vierde trede, behaald eind 2017. En dit alles met resultaat: de IF-rate, de ongevallenindex, bij Dura Vermeer is bijzonder laag.”

Reageer op dit artikel