nieuws

Betonhuis trekt Rob van Gijzel aan als voorzitter

bouwbreed Premium 1151

Betonhuis trekt Rob van Gijzel aan als voorzitter
rob van gijzel

Rob van Gijzel wordt voorzitter van Betonhuis, de nieuwe koepelorganisatie in de cement- en betonindustrie. De oud-burgemeester van Eindhoven start op 1 maart.

Sinds eind vorig jaar hebben de drie grote brancheorganisaties – de Bond van Fabrikanten van Betonproducten in Nederland (BFBN), het Cement&BetonCentrum (C&BC) en de Vereniging van Ondernemingen van Betonmortelfabrikanten in Nederland (VOBN) – zich verenigd in Betonhuis.

Die bundeling moet zorgen voor een sterkere lobby in Den Haag en Brussel en moet de kennis en kunde van de driehonderd aangesloten bedrijven op het gebied van duurzaamheid, circulariteit, veiligheid en verwerkbaarheid vergroten.

In een reactie laat Van Gijzel weten het “een eer” te vinden om de voorzittershamer te gaan hanteren. “Afgelopen jaar heb ik als voorzitter van de nationale samenwerkingstafel woningbouw gezien dat de enorme maatschappelijke bouwopgave alleen kan slagen wanneer alle partijen in de bouwwereld hun verantwoordelijkheid nemen. De cement- en betonindustrie heeft zich verenigd in Betonhuis waardoor zij de maatschappelijke, innovatieve en duurzaamheidsuitdagingen nog beter kunnen vormgeven en daar zet ik me graag voor in.”

Reageer op dit artikel