nieuws

A2 Maastricht bekroond met bezoek van koning

bouwbreed 1222

A2 Maastricht bekroond met bezoek van koning

De bouwers en makers van de A2 Maastricht en de Groene Loper krijgen koninklijk bezoek. Koning Willem-Alexander viert en opent de oplevering van het majestueuze project.

De koning van Nederland reist op 29 maart af naar Maastricht. Daar zal hij het veelbesproken project openen. Verder gaat hij in gesprek met bouwers, omwonenden en afgevaardigden van maatschappelijke belangenorganisaties.

21 kunstwerken

Minister Cora van Nieuwenhuizen, van Infrastructuur en Waterstaat zal de koning vergezellen. Het project behelst de aanleg van een dubbellaagse tunnel voor personenauto’s en vrachtverkeer, 21 bruggen, ecoducten en fly-overs. Het gebied dat daardoor vrijkomt, wordt benut voor woningbouw, werklocaties en recreatie.

De zogenoemde Groene Loper is een langgerekte bomenlaan voor voetgangers en fietsers met aan weerszijden rijstroken voor bestemmingsverkeer. Ook daar ontstaat ruimte voor woningbouw. Dit project wordt in 2026 volledig opgeleverd.

Reageer op dit artikel