nieuws

Stormschade particulieren komt uit op 10 miljoen euro

bouwbreed 857

Stormschade particulieren komt uit op 10 miljoen euro
03012018 Cobouw Zelf aangeleverd Stormschade aan de Torenvalk in Etten Leur bouwvakkers van Koenraads moeten het dak op. Foto Erald van der Aa

De schade door de storm woensdag bedraagt voor particulieren ongeveer 10 miljoen euro, meldt het Verbond van Verzekeraars op basis van eerste schattingen.

Een woordvoerder van de brancheorganisatie zegt dat onder meer schade is ontstaan door bomen die op auto’s en huizen zijn gevallen en daken die door de harde wind zijn beschadigd. “Van de stormschade voor bedrijven hebben we nog geen beeld”, zegt de woordvoerder. “Die schade is veel minder makkelijk in kaart te brengen, want tussen bedrijven zijn grote verschillen. Zo zal schade bij een bedrijf dat apparatuur maakt vermoedelijk veel groter zijn dan bij een papierfabriek.”

Schade is toch behoorlijk fors

In vergelijking met vorige stormen is de schade nu behoorlijk fors. “Gemiddeld bedraagt de stormschade 50 miljoen euro per jaar. Het ene jaar is dat bedrag hoger, het andere jaar lager”, aldus de zegsman. Uitschieter was een storm in 2013. Alleen die storm veroorzaakte al 100 miljoen euro schade.” Verzekeraars stelden gisteren nog dat de schade wel meeviel.

 

Reageer op dit artikel