nieuws

Lonen bouw een van de hardste stijgers in 2017

bouwbreed 2255

Lonen bouw een van de hardste stijgers in 2017
Nederland, Wijchen, 16-10-2017 Renovatie sociale huurwoningen van woningcorporatie Talis in de wijken Heilige Stoel, Homberg en Kraayenberg. Bouwvakkers zijn de energieverspillende gevels van de PeGe-woningen aan het vervangen. Ook de daken, muren en vloeren worden geisoleerd en toiletten en douche vernieuwd. Foto: Flip Franssen

De lonen in de bouwnijverheid zijn over heel 2017 met 2 procent gestegen. De lonen gingen daarmee minder hard omhoog dan in 2016, toen stegen de lonen in de sector met 2,8 procent. Dit blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Desondanks stegen de lonen in de bouw harder dan in de meeste andere sectoren. Alleen de lonen in de landbouw stegen harder, met 2,3 procent. De lonen in de industriesector stegen bijna even hard met 1,9 procent (in 2016 met 1,5 procent).

Loonstijging in Nederland

De gemiddelde loonstijging in heel Nederland kwam vorig jaar uit op 1,5 procent. In 2016 was dit 1,8 procent.

Reageer op dit artikel